Dues visions dels cotxes elèctrics

¿Quin es el millor enfocament per parlar de cotxes elèctrics?

Ens interessen els cotxes elèctrics, i en volem parlar des de dues perspectives que poden marcar el desenvolupament del cotxe elèctric a Catalunya, principalment:

  • Per una banda considerarem el propi potencial cotxe elèctric, tenint en compte aspectes com l’autonomia, la recàrrega de les bateries i el cost.També serà necessari conèixer factors com per exemple que passarà quan milions de vehicles recarreguin el cotxe a la vegada. O com s’estructuraran els contractes entre els proveïdors d’electricitat i els usuaris de cotxes elèctrics.
  • D’altra banda veiem els cotxes elèctrics com alguna cosa mes que un producte, com un canvi cultural que provocarà nous hàbits en els consumidors, amb la aparició de nous serveis al voltant dels cotxes elèctrics (electrolineres, lloguer de bateries, emmagatzemament d’electricitat, …). A banda de l’aplicació de la tecnologia sobre els cotxes elèctrics principalment per fer-los més atractius… ¿Veurem un cotxe elèctric connectat a Internet?

En general, dues visions sobre les que seguirem parlant en el bloc de cotxes elèctrics, on estàs convidat a participar amb les teves opinions i comentaris.

Per cert, ens pots votar als Premis Blocs Catalunya, a la categoria Cultura i Tendències. Com votar?

¿Quina es la teva visió dels cotxes elèctrics?

Comparteix-ho!

2 thoughts on “Dues visions dels cotxes elèctrics

  • És una molt bona alternativa, des del meu punt de vista, per estalviar, per contaminar menys, i per començar a canviar el model econòmic.

    Jo explico que no em compro un cotxe amb gasoil/gasolina, 1er perquè el preu de venda posterior serà molt baix. 2n perquè considero que els cotxes que funcionen amb energia, podríem dir renovable, són el futur.

    El fet, i el negoci també, és instal·lar-se una central fotovoltaica o bé generador eòlic (o una altra opció) a la que tinguis accés podent amortitzar l’inversió molt més ràpid que si l’instal·lessis només per al consum familiar.

    Tot i així, el que em costa de veure ara per ara, és com les companyies elèctriques enfocaran aquest canvi; aprofitaran i faran un negoci, amb la recent liberalització de mercat elèctric, hi haurà una batalla sagnant per apoderar-se del client de cotxe elèctric, però alhora, gran part de la infraestructura té nom i cognoms..
    Finalment , com les grans ciutats faran un canvi en quant a qualitat de vida.

    Que farem amb tots els cotxes que funcionen amb benzina i després, deixaran de ser útils? Els enviem a països subdesenvolupats (com ha passat amb tecnologia?) És possible adaptar un motor elèctric a cotxes convencionals? Si ho és, avera qui es posa al capdavant, però una gran problemàtica és el pes, tot i així, pot haver-hi solució (els cotxes de rally tenen un pes molt més reduït, i portant un motor de gran cavallatge).

    Preguntes sense resposta, almenys exposada en públic, que esperem que més d’hora que tard surtin a la llum.

    *Bon bloc, sobretot penso que la temàtica és primordial.

    • Xavier

      Hola Gerard, gracies per el teu comentari, realment proposes un conjunt de preguntes molt interessants al voltant dels cotxes elèctrics i el seu desenvolupament tant a nivell de les seves prestacions com a nivell dels serveis que es generaran (recàrrega, consum elèctric, etc..). Esperem que de mica en mica ens vagin concretant tots els detalls per a que puguem prendre la decisió més encertada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Premis Bloc Catalunya

La realitat